Försäkra din hund

Sjukvård är dyrt och det gäller också för djur och det är då det är så skönt med en försäkring som kan hjälpa till att täcka upp om olyckan skulle vara framme eller ett plötsligt insjuknande skulle ske. Eftersom hunden är en älskad familjemedlem, vill vi att den ska få den vård den behöver.

sh_dog_vet_sickness

Det finns många olika försäkringsbolag som du kan använda dig utav och alla har sina egna specifika regler om vad som täcks via deras försäkring. Det kan vara klokt att ringa runt och ta uppgifter av flera, redan innan du beslutar dig för ett bolag. Självriskens storlek är ett exempel som kan skilja sig, vilka sjukdomar som täcks och om den eventuellt täcker mediciner.

Det är i första hand viktigt att ta hand om din hund redan innan sjukdomar och skador ha uppkommit. Genom att regelbundet göra kontroller hos en veterinär, kan exempelvis sjukdomar, relaterade till rasen, upptäckas i tid och kan börja behandlas tidigt, för att minimera både lidande för hunden och kostnader för behandlingar och mediciner.

Precis som hos människan, är motion och aktivering, viktigt för hundens välbefinnande. Genom att röra på sig, mår inte bara hunden bra, utan även du som hundägare får en hel del hälsofördelar.