Hundutställning

Har du en vacker och lydig hund så kanske du ska ta och ställa ut den på någon hundutställning, syftet med en utställning av hundar innebär att man utvärderar den ras som hunden är. Idag så kan det se väldigt annorlunda ut på en hundutställning än hur det var tidigare, för många är det idag en hobby och man får träffa på männiksor med samma intresse.

dog show

Har man inte varit tävlande på en utställning tidigare så kan man med fördel bara åka som besökare på någon för att se hur det fungerar, detta för att skapa sig en uppfattning om hur det fungerar. Välj att fokusera på de utställningar som din ras finns med i så du ser hur just den fungerar. Hos Svenska Kennelkubben hittar du de utställningar som SKK  anordnar.

Vad du själv behöver fokusera på för att eventuellt få bra bedömning är ditt sätt att visa upp hunden och att träna din hund så att den fungerar för en utställning. Tänk på att det är inte många minuter på dig när du väl är på plats och visa vad din hund går för. Här nedan hittar du två utställningar som kanske kan vara av intresse, lycka till om du väljer att ställa ut din hund.

Hundutställningar

  • Piteå
    Nationell hundutställning i Piteå där Södra Norrbottens Kennelklubb anordnar utställning 20-21 maj. För den som bor norröver kanske denna utställning passar bäst. Boka in den helgen och upplev Piteå i slutet på maj  med hundutställning eller varför inte en göra ett besök på äventyrsbadet.
  • Stockholm
    Väljer man Stockholm Hundmässa så får man vänta tills den 16-17 december 2017 för nästa utställning, fördelen är att du kan förbereda dig väl inför vad som komma skall och träna din hund ytterligare för att försäkra dig om att den platsar på en utställning. Väljer man Stockholm så bokar man givetvis in sig på något av de hotell som Elite har i staden, detta för att deras service och har en standard som passar alla.