För dig med jakthund

Att ha en fyrbent vän som följer med ut på jakt är väldigt speciellt. Jakthunden blir jägarens förlängda arm, nos och öron. Den uppfattar saker och ting som vi vanliga människor har svårt att uppfatta. En perfekt jakthund ska klara av långa pass ute i skog och mark och rör sig betydligt mer än vad vi människor gör.

Att få kliva upp tidigt på morgonen och se sin hund vara på helspänn för den vet exakt var som är på gång. Det är en magisk upplevelse att få ge sig ut i skog och mark både för att få uppleva naturen från en jägares perspektiv men också kunna hjälpa till att hålla exempelvis älgstammen i ett skick som är bra för dem. Det är viktigt att man tidigt börjar träna sin hund för det som komma skall. Det gäller också att skaffa allt vad du behöver för att du och din hund är beredd inför jakten.

Väl hemma efter jakten så kan det vara mysigt att få krypa upp i husses eller mattes varma famn och vila efter en tuff dag i skogen. G hunden den goda maten den förtjänar och vila upp sig ordentligt inför nästa tillfälle för jakt. Periodvis kan det bli oftare än andra stunder och det gäller att förberedelserna med konditionsträning och annat är avklarade så både du som jägare och hund orkar med den jakt som ska bedrivas. Då det inte är jakttider så blir det konditionsträning både för jägare och hund.