Husdjursproblem du kanske glömmer

När du funderar på att skaffa ett husdjur har du redan en bild i huvudet hur det ska bli. Oftast blir det inte så. Det finns en del problem som återkommer för många husdjuren men få har ägnat en tanke på förrän det händer. Det gäller att du redan är beredd på dessa problem och har funderat ut eventuella lösningar så du inte beslutar att ge bort djuret så fort det blir komplicerat.

Om hunden inte kan vara själv

Många hundar går att träna så de klarar av att vara själv i några timmar. Men det finns dem som aldrig lär sig detta, de kan till och med bli deprimerade eller får panikångest om de lämnas själv. Hur gör ni då? Få arbetsplatser tillåter husdjur om det inte är en servicehund av något slag. Finns det någon plan på hur ni tacklar det här problemet? Och hur gör ni på lunchen? Även om hunden klarar av att vara själv i några timmar ska den ha tillsyns var 3-4: e timme och det betyder att någon måste offra sin lunch för att gå hem och rasta vovven.

Städningen

Ni kanske inte förstod hur mycket hår som ett husdjur skapar. Att hålla efter ett husdjur är nästan ett kapitel för sig. Det kommer att bli katthår på alla kläder och alla möbler, få katter lär sig att de inte får hoppa upp i soffan. En del hundar fäller otroligt mycket hår året runt och behöver borstat och tvättas regelbundet. Är ni redo för det och hur gör ni om hunden eller katten hatar borsten eller vatten? Orkar ni leva med att ständigt hitta hårstrån på mattan, på möblerna och i maten?