Ett rent hem som hundägare

Något som kan vara svårt är att hålla sitt hem i toppskick om man har hund. Självklart beror det vilken typ av hund man har. Vissa fäller mer hår än andra och det kan vara ett ständigt damsugande när man har husdjur som fäller mer eller mindre regelbundet.

De flesta hundar har två gånger per år då det fälls mer päls än vanligt. Det är på våren när vinterpälsen ska av och en ny päls ska får växa till. Samma sak gäller på hösten då det släpps en hel del päls för att få en ny skön päls till vintern. Regelbunden borstning av hunden underlättar naturligtvis vad som fälls naturligt. Men det kan vara regelbunden dammsugning som gäller vissa perioder.

Även om man har städhjälp så gäller det att hålla undan speciellt vid pälsfällningen. Visst vill man ah ett rent hem men man kanske får släppa lite på prestigen när man har hund hemma. Ser man till att hjälpas åt alla i familjen så kan det underlätta för alla. Se till att skapa en städlista så man vet vem som ska dammsuga vissa dagar. Om man regelbundet håller efter hemmavid så blir det inte allt för mycket att ta reda på.