Ta hand om dig och din hund

Lika väl som du tar hand om ditt husdjur så bör du ta hand om dig själv. Håller du på med agility eller någon annan typ av port där det krävs att både du och hund är på topp så gäller det att träna på både djur och människa.

dog agility

För att kunna hänga med din hund runt på agilitybanan så gäller det att även du är i form för detta, träning som gör att du får upp din kondition och kan springa tillsammans med din hund är en fördel för hela tävlingen. Det kan hända att man inte är på topp inför en tävling och kanske är så illa däran att man behöver någon form av behandling av rygg eller liknande, bor du i Vasastan Stockholm kan du med fördel kontakta Naprapatlandslaget som kan hjälpa dig med diverse behandlingar. Mår både du som hundägare och hund bra så kan en tävling bli riktigt lyckad.

Inför tävlingar så gäller det att framförallt hunden är i ett skick som gör att den kan genomföra tävlingen. Innan tävlingar så finns det veterinär på plats som avgör om hunden är frisk nog att tävla och likaväl som vi människor aldrig skulle tävla om vi känner oss krassliga så bör inte en hund tävla om den har någon sjukdom eller är dålig på något sätt. Därför är det viktigt att man ser till så att hunden håller sig frisk och kry inför olika tävlingar, man kan göra mycket själv. Att massera och känna efter hårda och spända muskler på en hund är inte allt för svårt. Få en rutin på detta.