För dig med egen häst

Hästsporten är en av Sveriges största folksporter. Detta är inte så konstigt eftersom Sverige är ett häst-tätt land och det finns många olika möjligheter att komma i kontakt med detta fantastiska djur. Inom hästsporten är människor i alla åldrar inkluderade. En stor del av dessa människor kommer antingen att äga en egen häst, eller känna på ansvaret genom att hjälpa en hästägare med dennes häst.

Utrustning och slitage

All utrustning som rör hästar och ridning är mer eller mindre förbrukningsvaror. Borstar, täcken, grimmor, sadlar och träns blir ständigt påfrestade. Detta är en av anledningarna till att utrustning behöver med jämna mellanrum bytas ut. Du kan hitta det du behöver på nätet!

Utrustning för ryttaren

Även ryttaren, och även de som arbetar med hästar från marken, behöver även de uppdatera sin utrustning. Dels är säkerheten en viktig aspekt när man sysslar med hästar, dels komforten. Utrustningen behöver också vara anpassad efter säsong, och eftersom vi i Sverige har fyra årstider är det viktigt att kunna hålla sig torr, varm och välmående över hela året. Att vara runt hästar ska vara roligt och inspirerande, och med rätt utrustning slipper man många onödiga tråkigheter. Vem har inte frusit om tårna under en ritt, och bannat sig för att man inte är bättre rustad om fötterna till exempel?