Rätt utrustning för din jakthund

Du som jagar är säkert medveten om hur viktigt det är att synas och dessutom vara osynlig. Det kan låta fullständigt motsägelsefullt. Däremot är det så att du behöver kunna gömma dig för viltet, men synas för andra jägare. Det här gäller i synnerhet våra jakthundar.

Håll koll på hunden under jakten

Det är viktigt av många olika anledningar att hålla koll på var din hund befinner sig när ni jagar. Beroende på vilken typ av jakt ni bedriver kan det handla om att lokalisera viltet lika väl som att hitta hunden. Till det kan du behöva olika typer av utrustning. En pejl, en GPS eller en varselväst.

Om du jagar fågel kan en flytväst vara en bra investering. Oavsett vad du söker kan du hitta det genom att kolla på nätet. Våra hundar betyder mycket för oss och våra jakthundar är en viktig partner under jakten. Deras fantastiska nos och arbetsvilja hjälper jägarna spåra, ställa och apportera vilt.

Passa på att skämma bort din vän

Efter jaktens slut kan det vara skönt att slappna av i soffan. För hunden kan en skön filt om kroppen som hjälper pälsen att torka i bilen på vägen hem vara extra mysigt.