Jakt med hund

Att jaga med hund är en speciell upplevelse både för jägare och hund. Det kan vara ett fysiskt påfrestande på hunden och det gäller att den är väl tränad för sin uppgift. Det är inte alls omöjligt för en fågelhund att under tiden som jakten pågår får springa upp till tio mil. Jakt med en så kallad älghund springer inte alls den sträckan men rör sig helt klar en del i markerna.

Det gäller att träna sin hund inför den stundande jakten då det är viktigt för hunden att orka med och inte skadar sig under det hårda arbete som att vara jakthund är. Utrustningen är viktig både för jägare och hund och hos Jakto så hittar du produkter för både dig som jägare men också till din hund.

Det finns flera sätt att träna sin hund, cykla brukar många göra. Men i en artikel från Svenska Jägarförbundet så skriver man att simträning är en effektiv metod för att träna sin jakthund. Likaväl att simning är skonsam för oss männiksor så är det även det för hundar och den är effektiv säger experterna.

Framförallt så vill man att hunden ska må bra och orka med den period det är jakt, där emellan så är ju oftast hunden som vilken hund som helst och en familjemedlem som vill och får vara med på allt som företar sig i familjen. Rätt utfodring, träning och att få vara en del i flocken kan skapa en riktigt bar jakthund.