Svenska irländsk varghund klubben

Denna klubb vänder sig inte helt oväntat till ägare av irländska varghundar i Sverige, men även till personer som är intresserade av rasen och går i tankar om att bli ägare. På deras hemsida hittar du en mängd olika sektioner där du kan få information och hjälp angående denna ras.

Utställningar

Om du tävlar med din hund på utställningar eller om du helt enkelt bara är intresserad så är Svenska irländsk varghund klubbens hemsida en utmärkt portal för att hålla dig uppdaterad. Här kan du överskådligt se var och när kommande tävlingar ska hållas och även anmäla din hund om du känner för att delta. Här listas dessutom resultaten från tidigare utställningar tillsammans med fina bilder på vinnarna och deras ägare.

Uppfödning

Om du planerar att skaffa en irländsk varghund så kan du på Svenska irländska varghund klubbens hemsida hitta en uppdaterad lista med seriösa uppfödare. Listan är uppdelad i de fyra väderstrecken så att du enkelt kan hitta de uppfödare som finns närmast dig. Du finner även länkar till deras respektive hemsidor.

Medlemstidning

Inte nog med att man har en väldigt informativ hemsida, Svenska irländsk varghund klubben skickar dessutom ut en tidning vid namn Varghunden fyra gånger per år till alla sina medlemmar. I tidningen kan man läsa artiklar om hur man tar hand om sin hund, intervjuer med uppfödare samt se fina bilder på denna magnifika hundras.