Så gör du för att bygga en egen hundgård

Att ha en egen hundgård hemma är både bekvämt, praktiskt och lite lyxigt. Hunden kan röra sig fritt utomhus utan att du behöver ha full uppsikt hela tiden – perfekt när du måste åka och jobba eller ska iväg på andra ärenden. Hunden får möjlighet att vistas utomhus och röra sig fritt utan risk för olyckor eller att den springer bort. För både dig och hunden är det en tacksam lösning.

Hund

Det är fullt möjligt att på egen hand sätta ihop en hundgård i anslutning till ditt hus, det är inte alls så svårt och delarna är lätta att montera ihop. Det enda som krävs är utrymme i anslutning till en byggnad. Därefter skaffar du hundgårdsgrindar och hundgårdsnät som ofta levereras i ett komplett paket som du själv sätter ihop. Det kan också vara bra att ha en del av hundgården med tak så att det alltid finns skydd om det skulle börja regna eller snöa, så att hunden enkelt kan gå in under tak vid behov.

En hundkoja är en bra lösning och bör finnas tillgänglig i anslutning till hundgården. Tänk också på att ha en bra ingångslucka som hunden kan ta sig igenom. Den bör vara placerad i mankhöjd så att den är lätt att ta sig igenom och ska vara anpassad efter hundens storlek. Är den för liten blir den givetvis oanvändbar och är den för stor är risken att luckan blir för tung och stor för hunden att gå igenom. En bra ingångslucka ska vara tät och ljudlös med ett material som är tåligt. Precis som med själva hundgården finns det många bra ingångsluckor att köpa online, och det går alltid att läsa om de olika luckornas egenskaper och beställa hem en lucka som passar för just din hund.

Beroende på om hundgården byggs så att grindarna står mot ett hus eller om den här helt fristående varierar kostnaderna för en hundgård, och det beror givetvis också på hur stor den ska vara. Däremot kan du alltid lita på att det blir allra billigast att beställa hem alla nödvändiga delar och själv montera ihop hundgården.